Rainier R. Isendam

Ik ben met yoga begonnen omdat ik weer wilde voelen dat ik een lichaam had. Na jaren van inactiviteit had ik het gevoel dat ik alleen nog maar uit gedachten bestond. Bovendien was mijn lichaam nooit gerevalideerd van een rugfractuur die ik had opgelopen tien jaar voordat ik met yoga begon. Al die tijd was het niet zo'n aantrekkelijke gedachte om met mijn pijnlijke en aftakelende lichaam bezig te zijn.

Tijdens mijn eerste Iyengar-yogales bij Mary Bruggeman had ik het dan ook vreselijk zwaar. Ik had niet verwacht dat yoga zo intensief kon zijn. Maar in de eerste weken, tijdens de uitdagende houdingen, was er al sprake van lichte vooruitgang en kleine successen. Ik werd gegrepen door de oefeningen en hun krachtige uitwerking op mijn lichaam en emoties. Al snel oefende ik bijna elke dag thuis, met een discipline die ik nog nooit had gehad.

Ik raakte goeddeels van mijn rugpijn af, voor zover dat kan met een rug met schroeven erin. Ik kan me bijna niet meer voorstellen dat ik pijn had wanneer ik me 's nachts omdraaide in bed, terwijl ik nu graag op mijn hoofd sta en 'moeilijke' houdingen oefen. Doordat ik helemaal vanaf nul ben begonnen met het cultiveren van mijn lichaam, kan ik goed mensen begeleiden die ook zonder bewegingservaring beginnen aan yoga. Ik weet hoe het is om pijn te hebben. Maar ik heb ook de voordelen ontdekt van volhouden, en vasthouden aan de juiste principes zoals 'geweldloosheid', 'waarheidsliefde' en 'overgave'.


Rainier is een heel fijne yogadocent met veel geduld en waardevolle kennis. Zijn heldere en toegankelijke methode inspireren mij na 8 jaar nog steeds.
Diana Buitink (lid sinds 2013)
Ik was naar niets anders op zoek dan fysieke vooruitgang toen ik begon aan yoga. Desondanks kreeg ik veel nieuwe inzichten door mijn dagelijkse oefening, het lezen van sommige van de duizenden boeken over yoga en het praten met andere yogi┬┤s. Zonder te willen beweren dat ik een persoonlijkheidsverandering heb ondergaan, heeft yoga wel zeker mijn levenshouding totaal veranderd.

Niets heeft mij zoveel goed gedaan als het onderzoeken en praktiseren van yoga op alle niveaus van mijn leven. Mijn yogabeoefening heeft een waterval aan veranderingen veroorzaakt: allemaal gunstig en bevrijdend. Yogafilosofie is voor mij een overzichtelijk begrippenkader geworden dat mij in staat stelt meer bewust gebruik te maken van wat mij van nature fysiek en mentaal al ter beschikking stond. Mijn dagelijkse denkprocessen zijn langzaam maar zeker veranderd in een yogapraktijk.

Yoga Universalis is de yogastroming waarin al mijn ervaring verwerkt zit. Eenvoudig worden is ingewikkeld is het boek waarin ik alles beschrijf wat u nodig heeft om ook werkelijk lichter te leven dankzij heldere yoga.


Rainier is als docent geloofwaardig, overtuigend, integer en inspirerend. Zijn methode leert mij de balans te vinden tussen streven naar verbetering en het erkennen van mijn grenzen. De oefeningen en filosofie brengen mij veel zelfinzicht. Ik heb mijn plek om yoga te doen gevonden: hier klopt het voor mij!
Janne Stoop

Contact

  • info@yogauniversalis.nl
  • (R) Rainier 06-41255770
  • (A) Angie 06-52326630

Lestijden

maandag:
(R) 18:30 - 20:00 Personal Practice
(R) 20:15 - 21:45 Basic Asana
dinsdag:
(A) 18:30 - 20:00 Basic Asana
woensdag:
(A) 9:30 - 11:00 Basic Asana
(R) 18:30 - 20:00 Personal Practice
(R) 20:15 - 21:45 Basic Asana
donderdag:
(A) 9:30 - 11:00 Basic Asana
vrijdag:
(R) 15:45 - 17:15 Personal Practice
(R) 17:30 - 19:00 Basic Asana

De deur is open vanaf 15 minuten voor de les, tot 5 minuten voor de les. Er is geen bel, dus wees op tijd.

Leslocatie

  • Blekerstraat 3, Arnhem
  • Ingang: blauwe trap bij parkeerterrein